5 põnevat talutoodet, mida see nädal proovin!

Teate, ma olen siin vahepeal mõelnud, et peaks ellu tooma uusi maitseid, sellepärast valisingi välja 5 põnevat talutoodet, mida see nädal proovin! Uusi maitseid otsin aga Eesti talutoidu seast, sest see on hakanud jõudsasti arenema igasuguste huvitavate toodete suunas. On meeliülendav näha, milliseid vahvaid talutooteid võib juba teatud poelettidelt või laatadelt leida, kõik ilusates pakendites, mis lausa ahvatlevad ostma. Mõned tuttavadki ütlevad, et tead, proovi seda ja proovi toda. Mina muudkui luban ja luban…

…kuid kahjuks on see proovimine jäänud nõrgaks. Nüüd kõik muutub! Tegin sellepärast kohe endale nimekirja toodetest, mida see nädal proovin. Öeldakse ju, et pane eesmärgid paberile kirja ja siis need täituvad. Elame näeme. Jagan seda nimekirja ka teiega ning väga varsti sellel nädalal räägin, kuidas tooted maitsesid! Muidugi, võite ka ise neid kasutada ning teada anda, mida valmistasite ning kuidas maitses!

Siin on see nimekiri, mis maitstud peab saama!

1) EPI talu õunaketšup! Jah, kuulsid õigesti, õunaketšup! EPI talu tooted on valminud käsitööna ning päris ehtsal puupliidil. Kvaliteet on perenaise jaoks äärmiselt oluline, sellepärast pole tema toodetes ka lisaaineid. Tootevalikus on ketšupeid, moose ning erinevaid teesid.

Õunaketšup pidavat kana juurde hästi passima ning kana oli just see, mida plaanisin üks õhtu teha. Niisiis, kastme probleem on lahendatud!

2) Jaani-Enno talu õunamahl! Põhirõhk on õunakasvatusel, kuid mingil määral on ka ploomipuid. Õuntest tehakse aga segumahlu, õunapüreed, õunateed kui ka kuivatatud õunakildusid.

Leian, et enda kanafilee rikkalikus õunaketšupis võiks alla loputada ehtsa õunamahlaga. Kui juba õunavärgiks läks, ikkagi sügis ju!

3) Esko jogurtijäätised! Esko talu tegeleb peamiselt piima tootmise ja töötlemisega, lihaveistega ja arendab turismi. Talus toodetakse seitset erinevat tootekategooriat – jogurtit, kohupiima, pastöriseerimata piimast valmistatud Gouda juustu, fetatüüpi Salatijuustu, erimaitselisi jogurtijäätiseid, Kreeka jogurtit ning võid.

Vaadates nende jäätisevalikut, mis iseenesest ei ole suur, aga neil on metsmustika jogurtijäätis. Vot see on midagi, mis ma selle nädala jooksul ära proovin – Esko talu metsmustika jogurtijäätis. Juba kirjeldus kodulehel meelitab mind ostma!

4) Saaremaa kadakasiirup! Saaremaa siirupiemandad valmistavad eriti lahedaid tooteid. Orbu talu perenaine koos enda tütre ja abilisega keedavad kadakatest siirupeid. Tootevalikus on 14 erinevat toodet, ühine osa on neil kõigil kadakasiirup. Kadakasiirup aga valmib tavalisest suhkrust, mille lisanditeks on rabarberi- ja ploomimahl, sarapuu- ja Kreeka pähkel, astelpaju- ja pihlakamarjad. Lisaks kasutatakse kastmes erinevaid vürtse ja ürte.

Ma nüüd ei ole päris kindel, millise maitse ma poest leian, aga jäätise valaks mingi siirupiga üle küll. Eks ma poodi jõudes vaatan ja otsustan, millise kahman!

5) Ja teate, mis on veel põnev? Kartul! Minu vanaema kartul. Olen lihtne mees, tahaks praekartulit ning mõtlen, et miks ka mitte. Ma sorti ei tea, aga mäletan, et kunagi isegi rohisin seda põldu kui väiksem olin. Olid toredad ajad, kuid nüüdseks on põld muutunud oluliselt väiksemaks. Ega enam ei jõua ju pidada suurt põldu, mis on ka arusaadav. Sellegipoolest, kartulit ja muid aiasaadusi saab ikka 🙂

Sellest tuleb üks vägev õhtusöök! Kindlasti teen enda tõsisest gurmeetoidust ka pilti ja jagan teiega. Pildid panen Facebooki, nii, et jälgige meid seal ning poetage sõna sekka!

Või siis meie instas!

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here