Põnevad talutooted, mida pidin proovima!

Põnevad talutooted, mida lubasin eelmisel nädalal proovida. Neid pidi olema viis, kuid pean tunnistama, et kõike 5 ei saanud proovida. Ühte toodet ma ei leidnudki üles ning kartuli asemel keetsin hoopiski riisi. Riis tuli sellepärast, et olin muudest toodetest nii õhinal, et unustasin kartuli ära 🙁 Aga mis seal ikka, elu läheb edasi ning põhirõhk oli siiski talutoodetel!

Maitsed, mis sobisid väga hästi kokku!

Kuna EPI talu õunaketšup pidavad sobima kanaga, siis otsustasingi praadida kana. Lõikasin fileed väiksemateks tükkideks, panin pannile võid ning viskasin kana pannile. Lasin praadida umbes 15 minutit madalal kuumusel, siis lisasin 4-5 küüslaukuküünt ning 2 väiksemat sibulat. Kusjuures, küüslauk ja sibul on päris Räpina kandist, ostsin need siis, kui käisin Eesti Vabaõhumuuseumis sibula ja kala päeval! Kogu värgile otsustasin juurde lisada ka Saaremaa Kadakasiirupit. Maitseaineteks olid ainult sool ja pipar. Tulemuseks oli suussulav kadakane, küüslaugune ning natuke ka sibulane kana ning kõik need maitsed sobisid omavahel nii hästi.

Riis oli tavaline Basmati riis, kuid sobis kana kõrvale väga hästi. (Kartuli ma ju unustasin ära ja ega siis riisikeetmist poole pealt ära ei lõpeta) Prae kõrvale lõikasin ka porgandit ning kastmeks muidugi EPI Talu õunaketšup. Ma ei ole küll superkokk, aga mina ütleks, et kogu kooslus oli taevalik. Kadakasiirup andis kanale mõnusa mahlasuse ja kadakase maitse, õunaketšup oli piisavalt vürtsikas ning viis keele alla. Poleks arvanudki, et kõik sobib omavahel nii hästi, aga näed, elu vahel üllatab!

Pole ühtki rooga ilma magustoiduta!

Kahjuks, Jaani-Enno talu õunamahla ma ei leidnudki üles. Ei tea, kas oli otsa saanud või mis värk oli. Selle asemel ostsin hoopiski siis Pajumäe talu mahekohupiimakreemide segu ehk mul oli kaks magustoitu – Esko talu metsmustika jogurtijäätis ja Pajumäe talu mahekohupiim. Metsmustika jäätisega oli selline naljakas lugu, et sõin seda öösel kell 3. Miks? Sest ma võin! See oli eriti mõnusalt mustikane, kõik oli täpselt paigas. Pajumäe talu mahekohupiim oli samuti väga maitsev, pean tõdema, et palju maitsvam kui mingite teiste suurtootjate omad.

Ma soovitan ka teil rohkem pöörata suund Eesti talutoodetele, sest sealt võib leida tõelisi pärleid ning samal ajal toetate kohalikku põllumajandust ning väikeettevõtjaid ja –talusid. Mida rohkem nende tooteid osta, seda jätkusuutlikumalt saavad nemad toota ning parem on ju raha lasta ringlema Eestis kui kuskil mujal! Minule eelnevad tooted maitsesid hästi ning varsti lähen valin juba järgmised huvitavad tooted välja ning ma luban, et siis teen praekartulit ka 🙂

JÄTA OMA VASTUSES

Please enter your comment!
Please enter your name here